Късче чужда душа,
късче чужда вселена
се е скри в ума,
във сърцето, в корема
на едно същество
всеки миг посветено
да подклажда живот
и гориво да взема
да гори то само
за стотина години
много често дори
и по много причини
то изгаря преди
гаранционния срок
и се връща в съня си
при всемирния Бог.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados