13 февр. 2020 г., 12:42

Късчета 

  Поэзия
368 0 1

Късче чужда душа,

късче чужда вселена

се е скри в ума,

във сърцето, в корема

на едно същество

всеки миг посветено

да подклажда живот

и гориво да взема

да гори то само

за стотина години

много често дори 

и по много причини 

то изгаря преди

гаранционния срок

и се връща в съня си

при всемирния Бог.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??