15 feb 2024, 8:57

Къща с размерите на Тери Пратчет 

  Poesía
143 5 1

 

Да избягаме ли в друго време, мила?
В някое далечно село, неизвестно.
Ти свенливо нежна гръд пред мен разкрила,
аз отново припознал те за невеста.

 

Да се любим върху козяк – архаично,
без страстта си от съседите да крием.
Да сме толкова наивно неприлични,
че вълчиците от завист да завият.

 

Да повдига парата капака меден
на опушения чайник с чай от мента
и през тънките пердета лъч последен
от очите ти да моли комплименти.

 

Есента в косите ми се вплита вече –
любовта е минзухар в две снежни длани.
Времето пред мене паметник изсече,
за да мога с теб до края да остана.

 

В мъдра къща със олющена мазилка 
и с дърва за цяла зима под навеса,
ще си сложа старовремската престилка –
незабрава от любов да си омеся.

 

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "...любовта е минзухар в две снежни длани"... Пред прага на зимата най-остро усещаме нуждата от споделена обич, уют и топлина. Много красив стих, поздравления!
Propuestas
: ??:??