Късмет
Кола да размаже
тъщата твоя,
а шофьор се окаже
съседът с обоя,
който, нямайки талант,
от не знам коя си дата
го раздава музикант
и надува ти главата.
И накрая най-спокойно
си казваш ти наум:
„Щастие за мене двойно,
и то с един куршум!” –
щото тя във трапа влиза,
а пък той за пет в пандиза.
© Марин Цанков Todos los derechos reservados
Допълнението е особено пикантно!