... И съществуват
в тежка,
извечна,
метастазна,
всепроникваща,
всепоглъщаща,
неутолима,
всеядна,
безцветна и безмирисна,
невидима,
неуморима,
хронична,
остра,
по своему близка и мила,
смъртоносно-жива
и непобедима
корупция...
*
В дъното на душата им
няма остров с дръвчета
и гнезда там не свиват
птици.
Сърцето им пази подслон
само за азът им.
Целите им са увити в мечти,
които се свеждат
до копнежи за пари.
/цикъл "думи за 1 лв"/
© Димитър Todos los derechos reservados