Jan 3, 2008, 10:27 PM  

last age bulgarians 

  Poetry » Other
708 0 2

... И съществуват
в тежка,
                 извечна,
                                  метастазна,
всепроникваща,
                               всепоглъщаща,
неутолима,
всеядна,

безцветна и безмирисна,
невидима,
неуморима,

хронична,
                    остра,
по своему близка и мила,
смъртоносно-жива
                                    и непобедима

корупция...

                        *

В дъното на душата им
няма остров с дръвчета
и гнезда там не свиват
птици.

Сърцето им пази подслон
само за азът им.

Целите им са увити в мечти,
които се свеждат
до копнежи за пари.

 

/цикъл "думи за 1 лв"/

© Димитър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • PS /след 16 год/: В случая заглавието е дори по-важно от текста.
  • със сигурност би подхождало едно чисто българско заглавие
Random works
: ??:??