Кристалана чистота в лед,
сърцето ми е звезден прах,
сълзи - замръзнали езера,
по-сини от небеса,
по-светли от лъчи,
по-искрени от очи,
в изящно синьо -
синьо тайнство таят.
Танцуващи снежинки,
без умора, хаотично,
в синьото пространство
пухкава любов искрят,
а очите сини - ненаситно
попиват ледена тъга,
във висулки ледени,
любовта да удържат.
© Ирена Дочева Todos los derechos reservados