По-ледена от леда,
по-студена от студа.
В себе си няма топла искрица -
тя е ледена кралица.
С ледено сърце
и стъклени очи.
Без усмивка на лице
и нито следа от сълзи.
Къде ти е любовта,
ледена кралице?
Нима си без душа,
нима не си обикновено момиче?
С дъха си смразяваш
всеки, минал покрай теб.
И прегръдка даряваш
истинска - от лед.
По-ледена от леда -
момиче или кралица.
Студени тяло и душа,
непознаващи топла искрица.
© Катя Бобойчева Todos los derechos reservados