25 jul 2009, 11:08

Легенда 

  Poesía
478 0 2

ЛЕГЕНДА

 

Есен огърлицата своя наниза -

от черни лястовици по медните жици.

Тя нова премяна извади от чеиза,

покани я декември за годеница.

 

Избягаха сватбари - щъркели бели,

вятърът разкъса есенна премяна.

На юг лястовици пак са поели,

мъглата ги скри в морската пяна.

 

Остана от празници декември пиян.

над него облаци от брашно се стелят.

Пред зимния праг е от врани кълван.

Полето затъна във бели постели.

 

Есента си отиде с душа наранена,

закваси земята с дъждовна сълза.

Захвърли було във гората студена.

 

… Не стана булка, а бяла бреза.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Стих - като хладен повей в горещините.
    Благодаря!
  • Тоя стих е подранил с няколко месеца.Обаче на фона на ужасната жега вън (при спуснати щори)действа разхлаждащо.
Propuestas
: ??:??