12 feb 2013, 16:14  

Лека нощ 

  Poesía » De amor
769 0 2

Лека нощ, луна, заспивам

след деня, изпълнен с мрак,

вече смисъл не намирам,

само искам да я видя пак.

 

Тя къде е, светлината,

питам се дали сега 

огрява някъде земята,

та дори и във нощта.

 

Някой, някъде, така,

може би той вижда в нея

слънце, огън и луна

и в живота му усмивката ù грее.

 

Аз за светлина бълнувам,

но и мракът не е лош,

може пък да я сънувам,

заспивай, Ники, лека нощ!

© Николай Николаев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??