14 abr 2013, 16:35

Лесно е... 

  Poesía
987 0 11

 


Лесно за Родина и за род се плаче
на брега на океана.
Лесно се въздиша под небостъргачи
за полето и Балкана...

Лесно е - два куфара, билет и виза.
Компетентно да напсуваш
корена си селски, политик и криза
и натам да отпътуваш...

дето се живее лесно и богато;
дето хлябът все е топъл;
дето всичко се измерва само в злато;
дето скъп е всеки вопъл...

Лесно там се свиват дланите в юмруци.
Лесно и байрак се вее.
Малцови наздравици сред чужди звуци...
Лесно Чинтулов се пее.

Лесно е, приятелю, Френд и Камарат...
Аз пък в бедност тук живея.
Но от Крез и Соломон трижди по-богат,
върху родна пръст старея!

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??