16 jul 2015, 18:15

Летни облаци 

  Poesía » Del paisaje
311 0 2

Летни облаци

Памучно бели облаци надскачат планината
и носят дъх от южното море...
Рисуват си картини, горе в небесата...
Свети Илия в Нивата оре!

Заканва се да отмъсти на хилавото лято.
Кълбата огнени във синьото растат...
О, всичко туй ми е от детството познато...
Очаквам бурите да зареват...

Покриха слънцето и вече почерняват!
След малко вятъра ще дойде с хлад...
Стихиите небесни вече ме смущават!
О, Господи, дано не рукне град!
 27.05.2011г. с. Драгойново


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??