Хиляда дни от руската
агресия в Украйна
Летят… ракети… над Украйна,
насочени към морски град.
Нощта в Одеса е… безкрайна!
Сирените в града пищят!
Едно момче… трепери в здрача,
във бункера на малък блок.
Решава - с молив две задачи
от вчерашния си урок.
Над него… мощен взрив се чува,
момченцето надава вик!
Крещи от гняв и… грозно псува,
на майчин, български език!
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados