15 feb 2022, 8:08

Левски 

  Poesía » Civil
340 0 0

Имахме си ние герой велик,

зрял революционер и политик,

борец за свобода и правдини

преди повече от сто години.

 

Безкрайно смел и непоколебим,

показа ни, че тиранът не е непобедим

и с огромната си душевна сила

насочи ни по пътека, що ни бе спасила.

 

Той ни бе знаме и крило,

показа ни изхода от гнет и зло,

показа ни, че само с борбата

може да се постигне свободата.

 

Показа ни и пример даде,

предател жалък го предаде,

но остана той във вечността

c благорадството и честността!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??