18 oct 2013, 10:18

Лица на раздялата (безглаголно) 

  Poesía » Otra
610 2 6

Лица на раздялата

    (безглаголно)

 

Шепа ракия.

Димяща цигара.

Облаче синьо. Спиртна омара.

Легло полупразно, простенващо в мрака,

заедно с нечии мисли изплакани,

мисли, превърнати в споменно бреме.

Късчета тягостни от минало време:

 

Дни на обикване, дни на отдаване,

дните намръщени, дни на сдобряване,

думите гневни – с брадва изсечени,

думите прошки – късно изречени,

соло пътуване, километри съмнения,

една изневяра, стоте изкушения,

гузно завръщане, новото сливане,

плътско затопляне, сетне изстиване,

жалки афиши мнимо докосване,

чувства пред прага на пълно износване,

фалшивите жестове, усмивки принудени,

срам от разкриване, страх от събуждане,

разкаяни изблици, вкопчени длани,

отчаяни кръпки по старите рани,

вятър отникъде в ледена гама,

последно пътуване – соло за Двама...

 

Забравена чаша.

Поредна цигара.

Облаче тъжно – болка, невяра...

   

© Людмил Нешев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??