Творение на Бог ли е човекът –
не му е време днес да спорим.
Приемам, че е тъй... Тогава нека
за стария Адам да поговорим.
От кал бил праотецът ни изваян
по образ и подобие на Бога.
Но, смятам аз, и някой друг му баял,
макар, че да докажа днес не мога.
Когато Бог дихание му вдъхнал,
и пуснал го по сушата да щъка,
Лукавият навярно му пошепнал:
„Добре дошъл!... Ще имаш много мъки!”
И има доказателства непреки,
че на Адама често е навреждал.
Нерядко в положения, уж леки,
редовно той човека е подвеждал.
А нашият все прави стъпки грешни -
на гнилата дъска редовно стъпва!
Не се поучил и във дните днешни -
от Божиите наредби пак отстъпва.
Съмнение за мен изобщо няма –
Адам е грешен още от рождение!
По него е работил Бог не само!...
И друг един...Но то е лично мнение!...
© Роберт Todos los derechos reservados
Приятен ден!...