18 may 2013, 14:53

Лимит 

  Poesía » Civil
718 1 0

 Лимит

 Лимит за всичко се отпуска нам:
 за любовта – лимит, а също за страдание,
 комедии, фарсове и драми...
 За стонове от недохранване – ех, пак лимит!

 Лимит отново - за уют и топлина...
 Лимит за студ  и стрес!
 С лимит са материалните блага
 и планетарният прогрес!

 Усмивки, сънища, мечти – с лимит,
 с лимит – сетивните ни наслаждения!
 Лимит за домовете построени...
 С лимит са всички земни насаждения...

 Лимит за приятели и врагове, и гости,
 лимит за спътници преминали...
 Лимит за децата ни родени   

 и неродилите се още...

 Не бързай със мечтите свои
 тъй дръзко въплътил в началото!
 Изхарчиш ли и радостта си,
 животът ти ще е печален...

© Пенка Обновенска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??