11 abr 2016, 17:38

Листа 

  Poesía » Del paisaje
493 0 2

Листата през пролетта се раждат.
През лятото се наслаждават на пек.
Есента подли номера им погажда.
А зимата ги обгръща за век.

 

Листата са надеждата пролетна.
Лятото демонстрират жизненост.
Есента им дава палитра огнена.
Зимата ги наказва със искреност.

 

През пролетта са едва напъпили.
Лятото обичат зеления си цвят.
През есента не са здраво стъпили.
Зимата им посочва суровия свят.

 

Пролетта поставя старта на кръговрат,
в който лятото взема важно участие.
Есента им подготвя тежък преврат.
Зимата ги води към последно причастие.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??