1 feb 2024, 11:30

Луната 

  Poesía » Del paisaje
174 1 5

 

 В дима на зимни къщи скитах

 и сам на улицата бях.

 Щом свих зад ъгъла видях

 луната от дъжда измита.

 

 Тя бе успяла да пробие

 на облака надут плътта

 и като птица над света

 желаеше да се открие.

 

                  януари 1990 г.

                  гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??