10 oct 2019, 17:35

Лятна буря 

  Poesía » Del paisaje
648 0 0

Морето стои с отворени очи.
Чака жадно да погълне синевата.
Трещи гръмотевица в неговите уши.
И търси с вятъра разплата!

 

А хоризонта над него все мълчи.
Опитва се да впръска истината.
Но отвъд нечий стон ечи.
И чертае по пясъка браздата.

 

Тръгни сега по нея ти!
Любовта там нейде още чака.
Светкавица отдалеч крещи.
И удря право пред теб светлината!

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??