14 sept 2023, 14:38

Лято е още 

  Poesía
262 6 16

Лято е още. И още, и още...
Щом сладолед по брадичката капе,
щом ми ухаят звездиците нощем,
вятърът щом е по тънки чорапи.

Лято е още. Горещ марципан е
пясъкът, стоплил крачетата боси.
Погледът в капчици слънце облян е.
Сини мечти по морето се носят.

Лято е още. Защо ли? Защото
тортички в розово облаци вият,
захарно греят в небето високо
и карамелчета   залезът крие.

Лято е още. Септември го знае -
пълни със сладко и щастие кошница.
Есен?  За есен - аз мисля си - рано е.
Нека е лято. И още. И още...

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??