27 ene 2007, 2:55

Льжата в моите очи 

  Poesía
673 0 2

Боже, моля те прости ми, не го обичам, а заблудата горчи ми.
Целувка, а сякаш устните ми бягат пак,
да го целуна, но без любов, кажи ми, как?
Очите му - право в моите, безумен страх,
познава ли льжата, чете ли чуждо име в тях,
вижда ли сьлзите, превърнали се в прах.
Колко хубава усмивка, всеки друг път бих се подкосила,
но не сега, когато знам, че лъжа как споделям с него любовта.
Ако заплача, знам, ще ме успокоиш, че прашинка в окото не е страшна,
без дори да ме попиташ защо плача.
Ето те пак, щастлив лягаш до мен и очите ти светят: колко само ме боли, че скоро идва ден, в който аз ще сьм тази, която ще я угаси.
Обичаш ме, и аз обичам, но друг,
снощи го сънувах. В този сьн, аз живях, обичах и умрях,
а наяве имам само страх, собствено мъчение, че всичко с теб е грях.

© Мария Манчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Взех си забележка вече,мерси
  • Мария, с буквата "ер-малък" - ь, която използваш, вместо "ер-голям" - ъ, се пишат думи като: "гьол", "Кольо", "Пеньо" и т. н.
    Обърни внимание на това. Все пак азбуката ни вече е официална в Европа и би трябвало да я знаем.
Propuestas
: ??:??