"Любов"
Любов! Какво си ти, любов?
Дали така красиво и свято чувство
и всеки път да чувам хорски зов...
Колко си прекрасно нещо!
Как всеки човек си докоснал,
че всеки да отпие от теб.
Как на всеки любов си дал,
а на мен - защо само лед?
Любов, смири се моля те над мен,
не бъди под въпрос всеки път.
Ела при мен в утрешния ден
и огрей с лъчи моя мрачен кът.
25 септември 2003 год.
© Георги Алексов Todos los derechos reservados