14 jun 2015, 12:22

любов 

  Poesía » De amor
622 0 1

Любов - на думи тъй красива,

описана в приказките знатни,

в хиляди романи е възпята,

да носи само радост на земята.

 

Любов - дали е тъй прекрасна?

Опитвам се да вкуся и от нея,

но залъкът тъй трудно преминава,

горчива глътка само ми остава.

 

Любов - не искам аз да чувам,

за нея и за трепетите нейни,

да спомням си как тръпките в жега,

ме караха от студ да затреперя.

 

Любов - не искам и да виждам,

очите как блестят, като на сцена,

устните с шепот се преливат,

изричайки ЛЮБОВ - единствена, красива.

© Николинка Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво стихотворение, Нина! Хареса ми!
    Поздравление и ведро настроение!
Propuestas
: ??:??