В океана на любовта съм.
Гледам те в очите и потъвам
и се отразява моят образ
и се гмуркам в любовен океан.
Аз и ти? Животът ни срещна,
като две половинки и ни сля в едно.
И тишината в сърцата ни стопля.
Дълго ли ще плувам в този океан?
И вулканът в мене да изригва
или пепел гореща ще ме засипе
и в забрава сърцето да угасне.
Ще остане ли винаги при мене
тази жарка, вулканична жар.
Вместо да плувам, аз летя –
от радост, от жажда, от любов.
Но бурята не охлажда огнена любов,
а ме сгушва в твоите прегръдки
в силните мъжки, палави ръце.
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados