Jul 30, 2017, 7:10 PM

Любов и жажда 

  Poetry » Love, Free verse
366 0 9

В океана на любовта съм.

Гледам те в очите и потъвам

и се отразява моят образ

и се гмуркам в любовен океан.

Аз и ти? Животът ни срещна,

като две половинки и ни сля в едно.

И тишината в сърцата ни стопля.

Дълго ли ще плувам в този океан?

И вулканът в мене да изригва

или пепел гореща ще ме засипе

и в забрава сърцето да угасне.

Ще остане ли винаги при мене

тази жарка, вулканична жар.

Вместо да плувам, аз летя –

от радост, от жажда, от любов.

Но бурята не охлажда огнена любов,

а ме сгушва в твоите прегръдки

в силните мъжки, палави ръце.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??