Любов и омраза
Любов и омраза, те винаги са сами,
понякога са в нас, в нашите души.
А те са близки като две сестри,
сестри близки и много далечни!
Едната е млада, красива и игрива,
а другата стара, грозна и докачлива.
Любовта е първа, нежна красота,
а след нея идва тя, груба омразата!
Забравили своите влюбени нощи и дни,
сега когато двамата останали сами,
все търсят, търсят в другия човек вина,
не гледат себе си, винаги получава се така!
Изчезна между тях тръпката,любовта,
няма я вече в очите им онази искра.
В сърцата има само едно чуство,самота,
в душите им настанила се е голяма тъга!
Няма я вече, а трябва да се възроди вярата,
живота продължава, истината е това!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados