28 mar 2008, 18:09

Любов за втори път 

  Poesía » De amor
1382 0 15
(текст на песен)

Аз нося тъгата в очите -
навярно родена е там...
Отдавна не вярвам в мечтите -
съборих вълшебния храм.
Пред мене стена се издига
и пазят я страх и тъга,
а колко малко ми стига,
за да я разбия с ръка.


Не идвай във моята песен,
не идвай във всеки мой стих.
Ти носиш най-тъжната есен,
а в нея любов си открих!
Отдавна не вярвам в мечтите!
Защо ме подлагаш на съд?
Любов, до последно изпита,
ми връщаш за втори път...


Опитах насън да живея,
но даже и там беше ти!
Очи да затворя не смея -
от дишане даже боли.

© Васка Мадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??