21 ago 2006, 22:46

Любовта на вълчицата...* 

  Poesía
746 0 5
В един мрачен,еднообразен свят
дишам и живея...
Не ме мъчи жажда или глад,
не знам как занапред ще оцелея...

Сама от толкова много време,
сред глутница от ходещи машини вървя.
Не можеш да си представиш как всичко ми отне,
а сега не знам как себе си да пощадя...

Като вълчица - ранена в тъмното - те викам,
и знам, че няма да ме чуеш ти.
Нямам желание да се ровя из миналото,
но до болка парят ме твоите очи...

Пазя се от хора и от студ,
но не това ще ме умори.
Луната се е надвесила над мене тук,
и само тя всичко би могла да ми прости...

В стадото вълчицата може тя да оцелее,
но не и ако дълго време е сама.
Не ще може без светлината  да живее,
само с любовта на своята Луна...

© Александра Матеева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??