Понеже бяхме в безпътица,
строихме от зор магистрали.
На гол тумбак и в оскъдица
препасахме чифт генерали.
А розовонежната опозиция
по мъжки с юмруци се кани,
но джендърски роли отрича -
какво ли още ще стане?
Дали ще открием Америка,
погрешно прицелили скока,
по пътя към Брюксел, най-прекият,
във Истанбулска посока?
8.02.2018
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados