Топлината е скъп тайнопис
за сърцата, прескочили удар.
Магнетична лила в аметист
трезв държи те, далеч от заблуда.
Поплачѝ съкрушен с Дионис,
разклатѝ от ридания чаша.
Кварцовата девица цветист
дъжд обля и обагри безстрашна.
Точната на Диана ръка
красота ослепителна скъта
в късче камък,та всяка жена
дързостта изобилно съпътства.
И спокоен, уверен деня
ѝ направи, тревоги прогони,
чакрите озари светлина,
и едничка сълза да не рони.
© Светличка Todos los derechos reservados