19 oct 2021, 13:22

Май Палечка порасна 

  Poesía
347 3 8

И може би тогава ще се спреш,
когато нищо друго не остане,
в жена превръщаш огън и копнеж,
а дребничка съм в силните ти длани.

 

Искрица съм, сърцето ми гори,
случаен въглен в тихата ти стая.
И зная, че си струва и дори,
за малко може да отложи края,

 

но този край ще дойде, като гръм,
като стихия, знай, неукротима.
Жена съм, но жена ти аз не съм
и никъде ме няма... и ме има.

 

И Божията майка е жена,
дори Лилит по външност е прекрасна,
но топъл пристан, с чувство на вина?
Не е за мен... Май Палечка порасна.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Промъкваш се на пръсти в моя свят
и се опиваш с нежната измама,
че виждаш бряг – уютен и познат,
дори когато знаеш, че го няма.
Мечтаеш. И спохожда те копнеж, ...
  262 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??