25 nov 2017, 17:21

Майчина молитва 

  Poesía » Otra
766 2 1

Майчина Молитва

 

/С очи отправени в небето/

 

Всяка нощ в съня си плача

Със невидими, изсъхнали сълзи

На сутринта подутите клепачи 

Издайнически питат "помниш ли?"

Всяка нощ в съня си бродя

Да открия искам там поне

Истина и справедливост

Но не възмездие, не...

Очаквам тук във този свят 

Господ да си въздаде правата

Да погали майчините ми сълзи

И да върне радостта в душата

Без да пита, просто вездесъщ

Наблюдавал ме е дълго от високо 

Станал е свидетел ням

На доброто във живота ми и злото

На греховете ми, посети от безсилие 

От неразумна, пагубна любов

Заплатени прежестоко във страдания

И отнели смисъла на цял един живот

Но сега, когато губя сили

Разкаяна пред прага на нощта

В която всичко безмълвно ще угасне 

А аз безсилна съм да трепна със ръка

И моля се за свръхбожествена закрила

Да разлисти над главата ми гора

Да ме покрие и запази чиста

Душата ми окрадена, сама

И разтрепераното ми сърце отчаяно

Да получи святото знамение

Искам да повярвам, че на таз земя

Не съм дошла за заколение

Аз вярвам в майчината сила 

Дарена с всепречистваща любов

Нищо, че човешките закони са създадени

Да не дават глас на живия живот

Затова сънувам щастието там горе

Там ще търся истините за света

Защото в ежедневието те са маскирани 

И всяка сутрин няма те, дете ...

 

 

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Отново силно и тъжно. Всичко ще си дойде на мястото.
Propuestas
: ??:??