26 ago 2017, 15:45

Майната ѝ на любовта 

  Poesía » De amor
651 0 3

Душата ми ридае като вдовица,
всичко е черно, потънало в мрак.
И като ранена, самотна птица,
се скривам в черупката си пак.

 

Пропадам в бездна дълбока,
вия без да издавам звук.
Загубих и път, и посока,
сълзите текат сякаш напук.

 

Нищо не чувствам, спрях да живея,
станах на сянка без воля и дух.
Вече за обич спрях да копнея,
сърцето ми се превърна в орган кух.

 

Вечер заспивам и потна се будя,
сънувам за стотен път този кошмар.
Има ли смисъл да живея, се чудя,
съдбата ми удря шамар след шамар.

 

Искам да се изправя, а нямам сили,
смазани са ми сетивата като с чук.
Под очите ми тъмни сенки са се настанили
и се чувстват удобно тук.

 

Ровя за обич, само трошица,
забивайки нокти в черната кал.
Сочат ме с пръст: "Ех, че мръсница"!
Дамгосват ме без капка жал.

 

А аз само зрънце щастие искам,
но явно няма за мен.
Зъбите си до кръв стискам
и проклинам всеки нов ден.

 

Спирам да моля и се предавам,
майната ѝ на любовта.
Просякиня няма да ставам,
загуби една романтичка света.

© Ани Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви за подкрепата, дами!
  • Има и такива мигове...
    Но да помним, че всичко отминава.
  • Минаваш тежък период. Романтичката просто се е скрила, защото я боли. Ще мине. Щастието е зад ъгъла. Прросто, не го преследвай, за да го имаш на всяка цена. Определи цената си! Не бива да изглеждаш лесна и евтина. И...щастието ти ще дойде!
Propuestas
: ??:??