МАЛКА БАСНЯ ЗА ПРОМЯНАТА
(БКП - БСП)
Един петел със глас еклив,
изкукурига следния мотив:
“От днес ви заявявам: Стига!
Не ща по старому да кукуригам!
И щом е тъй – със нова песен
ще славя аз света чудесен.”
С криле изпляска, запримига
и пак по старому закукурига.
1990 г.
© Румен Ченков Todos los derechos reservados