Маса за двама
Свещи светят меко на маса, приготвена за двама,
няма никой на земята, освен Ти и аз.
Романтична вечеря със студено вино,
и ето - тук сме с Тебе заедно, в спрян момент от вечността.
Една любов в първата си нощ,
сами със Теб, в нашия красив и малък свят, само Ти и аз, и светлина от свещ.
Любовни слова
като падащи листа, носени от хладък полъх,
летят из нашите мисли, четящи се във Твоите очи.
Докосвайки се, палим огъня скрит в нашите сърца.
Целувайки се, чувам ангелската песен.
Ти си като дар, даден ми от Бога.
Ти за мен си всичко на света.
Няма да съм без дом и без покой,
в твоята душа намерих своята съдба.
Спокойствие обзема ме сега
от протегната ти ръка.
Знам, водиш ме към храма,
готов съм да умра.
Тук, на маса, приготвена за двама.
© Стефан Христов Todos los derechos reservados