1 ago 2010, 12:27

Маска 

  Poesía » Filosófica
969 0 4

Ако някой някъде те поздрави -

кимни охотно, поздрави и ти!

Ако някой някъде те заклейми -

усмивката широка залепи!

 

Ако там, където идеш ти...

Има множество гори...

Намери си бързо вълчата хралупа

и поредния Маугли приюти!

 

Каква е тази наша театралност?

Поздрави, усмивки, а накрая пак в черупката се сврем...

Каква е тази наша лицемерност?

Уж подаваме ръка, а извръщаме глава...

 

Стига с този маскарад!

Спрете с тези пози...

С  аромата на повехналите и  наново  разцъфтели рози...

Поемете вий различен път от този!

 

Това е зов на изоставения днес сиротник на поредната врата!

Това е повик на една изгубена душа!

Намерете верний пристан 

и тогаз канете у дома!

 

 

© Магда Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересно е, има настроение!!!
  • Хубав е стиха ти!
    Но за жалост част от човешката природа е и влизането в роли, уви...
    Егоизма често е по-силен от всичко друго...
    Но поне трябва да се опитваме да казваме истината, нали...
    Поздравления!
  • толкова ми хареса
Propuestas
: ??:??