Ако някой някъде те поздрави -
кимни охотно, поздрави и ти!
Ако някой някъде те заклейми -
усмивката широка залепи!
Ако там, където идеш ти...
Има множество гори...
Намери си бързо вълчата хралупа
и поредния Маугли приюти!
Каква е тази наша театралност?
Поздрави, усмивки, а накрая пак в черупката се сврем...
Каква е тази наша лицемерност?
Уж подаваме ръка, а извръщаме глава...
Стига с този маскарад!
Спрете с тези пози...
С аромата на повехналите и наново разцъфтели рози...
Поемете вий различен път от този!
Това е зов на изоставения днес сиротник на поредната врата!
Това е повик на една изгубена душа!
Намерете верний пристан
и тогаз канете у дома!
© Магда Все права защищены