Кошмар сънувах тази нощ:
пред мен чертожни инструменти;
формули за радиус и площ,
ъгли, катети и проценти…
Бях на изпит - в университет.
Трябваше да ме приемат!
От математическия факултет
раздаваха изтеглената тема.
Видях изготвения тест -
заданието изглежда непосилно.
Уж подготвях се за шест…
бил съм се объркал. Силно.
Опитвах да се фокусирам.
Не разбирах и една задача.
Степенните показатели събирам
и ми иде просто да заплача.
Стана време да предавам.
Тръгнах си обезсърчен.
В чакане да чуя, че минавам,
прекарах следващия ден.
Резултатите дойдоха скоро.
Присъдата ми беше окончателна:
“Искахме да ви приемем, но
хипотенузата ви беше отрицателна…”
Събудих се от силен стрес.
Беше просто сън проклет.
Но погледнах календара - днес
имам изпит в математическия факултет…
© Stillaghxul Todos los derechos reservados