18.02.2024 г., 22:30 ч.

Матема(тик)а 

  Поезия
189 0 0

Кошмар сънувах тази нощ:

пред мен чертожни инструменти;

формули за радиус и площ,

ъгли, катети и проценти…

 

Бях на изпит - в университет.

Трябваше да ме приемат!

От математическия факултет

раздаваха изтеглената тема.

 

Видях изготвения тест -

заданието изглежда непосилно.

Уж подготвях се за шест…

бил съм се объркал. Силно.

 

Опитвах да се фокусирам.

Не разбирах и една задача.

Степенните показатели събирам

и ми иде просто да заплача.

 

Стана време да предавам.

Тръгнах си обезсърчен.

В чакане да чуя, че минавам,

прекарах следващия ден.

 

Резултатите дойдоха скоро.

Присъдата ми беше окончателна:

“Искахме да ви приемем, но

хипотенузата ви беше отрицателна…”

 

Събудих се от силен стрес.

Беше просто сън проклет.

Но погледнах календара - днес 

имам изпит в математическия факултет…

© Stillaghxul Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??