Класика в жанра ще кажете –
три страни и три ъгъла, три точки
нележащи на една права.
Аз бедрата си няма да положа
върху крива основа.
Хайде, вземи си отсечките –
да те видя как ще ме видиш.
Не се е родила теорема –за
път обратно към мене.
Аз оттук нататък сама ще си
решавам задачите.
На глас ще чета условието.
Толкова пъти, колкото трябва,
за да открия хикса в думите.
Тях ще ги подредя правилно –
ей така с рими -за благозвучие.
Ще се намери птица от жиците
да ги изпее.
Ти ще си вече изпятата песен в
тетрадката ми за превод на чувства.
Хикса е в пространството, като точка
А - е равна на безразличие
Хайде, реши си задачата!
Аз ще ти вися на шията - с едно наум,
в лишение.
22.01.2019г
© Тодорка Атанасова Todos los derechos reservados