25 may 2014, 16:17

Мечта 

  Poesía » De amor
530 0 2

                          Мечта

 

Искам аз да бъда волна птица,

да имам свои две крила,

радостно в небето да отлитам,

да видя чудесата на света.

 

Аз искам да съм лястовица бяла,

да нося мир и светлина,

надежда светла и усмивка нежна

да раздавам на добрите хора по света.

 

Аз искам да съм малко цвете,

израсло изпод черната земя

и едно зрънце надежда да посея,

тук, във Вашите добри сърца.

 

Искам да съм синя теменуга,

с малки, нежни, синички листа,

ухание и малко свежест 

на Вас сега да подаря.

 

Искам още и да съм поточе,

с чиста, бистра аз вода,

през черната земя да ходя,

да напоявам свежата трева.

 

С жадни устни да отпива

всеки моята вода,

сладостта ми да усеща

и приятна хладина.

 

Искам и да бъда пеперуда,

с малки пеперудени крила,

край Вашите души да пърхам,

да донасям красота.

 

Искам аз сега да съм усмивка,

тук, на Вашите лица,

безгранично щастие и радост,

нова сбъдната мечта.

 

Пламена Владимирова

© Пламена Владимирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много мили думи! Сърдечно благодаря!
  • Директно и абсолютно искрено казвам, че това е едно от най-красивите неща, които съм чела или чувала в живота си!!В произведението ти открих това което за мен е свещено, а именно- душевна красота, свобода, чистота и толкова доброта!!Аз искам да помогна на целия свят, искам всеки да бъде свободен, обичащ и обичан!От това произведение ти ми изглеждаш като една птица от рая, която може да помогне това чудо да се случи и да внесе радост в добрите същества!Наистина казвам всичко това абсолютно честно!Какво друго да кажа освен- БРАВООО!!
Propuestas
: ??:??