Желая да се променя изцяло,
за нов живот мечтая да се възродя,
с душата си вселената аз да прегърна
и да ú дам Любов и топлина.
Копнея с нея слята да съм винаги,
вълшебствата и чудесата ú да знам,
да я обичам с Божията обич
и хората желая да спася.
Обичам ги и вярвам в добротата им,
на някакво по-вътрешно ниво,
и чувствам, че родени са по-чисти те
от всеки сняг, от бистрата вода.
Така желая аз да им помогна
Христовата Любов да имат те,
така мечтая всичките да бъдем
една душа и плът, едно сърце...
И вярвам, че това е наш’та сила,
че цялата Земя ще променим,
ако успеем да възстановим
изгубената връзка помежду ни.
Сега в света се шири самотата
и всеки днес копнее за Любов,
на всекиго сърцето е заключено
и вяра няма, и надежда то.
А злато и сребро съвсем ненужни са,
пари и власт без смисъл са дори,
щом пусто е в душите ни и празни са
без смях и радост, чувства и мечти.
Сега са нужни вяра и надежда -
и повече от всичко на света -
една Любов, тъй силна и безбрежна,
в сърцата ни, Божествена искра.
28.07.2001г.
© Гергина Петкова Todos los derechos reservados