2 oct 2014, 10:17  

Между Холивуд и Боливуд – 9 (Хит след хит) 

  Poesía » De humor
464 0 2

Не е поет, ни – поетеса,

а – популярен поетес!

Далеч от шум и жълта преса

пристигна в СПА хотела днес.

 

Със руж на белите си бузи,

със златна обеца, възрус,

цамбурна в топлото джакузи,

показвайки изтънчен вкус!

 

Тъй уморил се е в процеса,

да произвежда хит след хит...

Да, интересът клати феса,

но фолка – продуцент мастит!

 

Понеже, знай се, колелото

все пак с педали се върти!

Кому е нужно днес перото

на Шекспир?!... Моля? Се ля ви!

 

Животът чалга е и шоу

за всеки: и за стар, и – млад!

Тълпата щом изригне: – Уоу! –

забравя шантавия свят!

 

Отвред се лее простотия,

кючек се вихри до зори!

Народът с върлата ракия

и бъдещето си изпи!

 

А трябва още скара- бира,

купонът весел да тече,

да бъде пълен панаира

с "Оп са!", със "Я сас!" и с "Оле!"

 

Във ресторанти, в дискотеки,

в квартални кръчмички дори,

да има светлина за всеки,

щом грейнат секси фолкзвезди!

 

Защото в родната култура

наместо скучно "а, бе, ве..."

са нужни песни в саламура,

със дъх на чесън и шкембе! 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мила, родна картинка...
  • Цар си!!! И с римите си на ти И аз се опитвам, но ти си майстора.
    Например това " джакузи " направо заспива със едни " гъзи бузи "
    Давай в същия дух майсторе!!!
Propuestas
: ??:??