28 nov 2015, 22:12

Метаморфозата човешка 

  Poesía » Filosófica
201 0 0

      Метаморфозата човешка

 

Той бе човек готов за слава.

И се стремеше към това.

И на върха стоеше здраво,

не беше лукова глава

 

Дружеше той със политици,

а му помагаха и те.

И защитаван  от ритници,

чрез тях той почна да расте.

 

И той достигна до върха си,

направен бе"академик",

така бедите си изръси

и сметна сам, че е велик!

 

Но той след някоя година,

след пенсията взе бастун,

и това стана причина,

да стане без пера паун!

  16.04.2015г. София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??