5 jun 2021, 7:56

Мир 

  Poesía
214 0 0

Пресвещени сладострастни очи!

Изобличете порива самотен, дързък!

С чувствата си погубете светлите лъчи

на сиянието топло, 

което към душата бърза!

 

…да достигне…

 

Красиви очи! Бездънни! Устремени!

Озарете нощта на незнайната обич…

Като “освободени”, но тайно пленени,

Живейте с мотив

под любовния бич!

 

…не отмирайте…

 

Но този момент, богохулствен, преломен

насила пропуснат от мъдрост

очи мирни, вий забравете!

Разпалете танца духовен,

осакатете нахалната дързост

и помисли черни с поглед раздерете

© Жулиян Желязков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??