28 ene 2009, 22:52

Мираж 

  Poesía
470 0 1

Истински ли си или си мрачен спомен

роден във тъмно-печалната нощ,

ако лист си от вятъра-бездомник гонен

тогава как отнемаш моята мощ?

Истински ли си или мираж си вечен –

ярък спомен в мъртво-бледни цветове.

Зная, че си смъртно ти обречен

и изплащаш наши общи грехове.

Истински ли си или си призрак страшен?

Дух, реалност или кървав сън?

Зная аз, че тъй си ти уплашен,

но те моля – скрий се някъде далеч, навън!

Истински ли си не ща да зная, даже.

Знам, че в мен си ти от плът и кръв!

И дори светът ми не е важен.

Не е важно кой си, а че си такъв!

© Яна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??