МИШКА И КНИЖКА
Малка сива мишка
си четяла нова книжка,
хем я гледа, хем четяла,
взела пък, че я изяла.
Тази книжка със картинки
е на палавата Тинка,
че подарък е от кака,
затуй Тинка много плака.
Утешаваше я кака:
- Недей, Тинче, недей плака,
ще ти купя котараче
със навирени мустаци.
Ха да видим тази мишка,
ще яде ли друг път книжка,
в дупка мишина ще влезе
и от страх не ще излезе.
А с котачето игриво
ти ще гониш, то ще се скрива,
вместо да разглеждаш книжка,
ще играеш ти на жмичка.
© Стефанка Бакалова Todos los derechos reservados