30 sept 2011, 9:06

Мисли 

  Poesía » Filosófica
481 0 2

                  МИСЛИ

 

Светли мисли, Тежки мисли!

Чоплят мозъка кат щури!

Де ръка да ги запише,

                та в ред да ги тури?

 

Има време...

Има време, има време!

Златно време пропиляно,

       като семе разпиляно

                 върху ялова земя...

 

Време, време,

бързо време,

    кой би могъл да те спре?

Да те спре и да те върне!

Миговете разпеляни,

с труд човешки оплодени,

          в топли длани да сбере.

Във Венец да ги превърне

                на човешките дела...

 

Има време, има време!

В люлчен унес тъй се дреме,

   а денят си отминава,

       заник слънце наближава...

Чак тогава с изненада

          ум човешки проумява!

Иде време да се мре,

                         няма вече вре...

 

 

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??