Днес e моят ден, макар
да не е той рожден.
Но едва ли има друга
най-щастлива от мен
на света, че ставам
младоженка аз сега.
С приятели, кумци,
роднини и познати,
ще се за вдигат тежки
чаши.
Но ето младоженка
съм сега, най-щастлива
на света.
Дори и с роклята си
снежно бяла
днес света дори ще омая?!
Ето. Младоженка съм сега…
И любовта ми двойно
споделена е сега.
И сърцата наши дори
те в едно ще затуптят.
Ето! Младоженка съм сега…
Жената най-щастлива
днес на света.
Ето, че съм вече
Младоженка аз…
С наздравици тежки,
глътки, малки и големи.
До дъно днес ще
се пие, макар и да се напием.
Поздрави и тостове ще се редят
от родители, близки, Свеки и родни…
Но едва ли има на света
по-щастлива от мен жена,
че младоженка съм сега.
© Христо Ангелов Todos los derechos reservados